ezine.bg»Рецепти»Паста»Лазаня»Домашни кори за лазаня

Домашни кори за лазаня

Домашни кори за лазаня
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 2
14/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне120 мин.
Общо120 мин.
Порции1

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете брашното на кухненския плот и направете дупка с средата. Счупете яйцата вътре. Добавете зехтина и солта. Замесете твърдо тесто. Готовото тесто завийте с памучна кърпа и оставете за половин час така.

През това време си монтирайте машинка за прясна паста. Поръсете я с малко брашно. Тестото разделете на 4 топчета.

Всяка топка минавайте през машинката от по-дебела степан на по-тънка. Перфектната дебелина е степен 5.

При всяко вадене на тестото от машинката, поръсвате с малко брашно, прегъвате и минавате. Тази процедура се прави, докато достигнете желана степен. Готовите домашни кори за лазаня разрежете на правоъгълни листи и оставете да изсъхне добре.

Използвайте за направата на традиционна лазаня.

Например лазаня Болонезе, а за любителите на безмесните рецепти може да се направи постна лазаня.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: