Изсушен зелен фасул със сланина

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
598
2k
31
2k
Изсушен зелен фасул със сланина
13/01/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Сготви60 мин.
Общо75 мин.
Порции3-4

Необходими Продукти

  • зелен фасул - изсушен 500 гр.
  • сланина - 200 гр.
  • свинско месо - 1 бр. свински крака + свински уши - 1 бр.
  • кървавица - 200 гр.
  • червени чушки - сушени 8 бр.
  • сол
* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Фасулът се измива добре с топла вода. Кракът и ухото се изкисват в хладка вода. Сланината се измива, но не се кисне във вода.

В по-голяма тенджера се слага фасулът, а над него се прибавят свинският крак, сланината, нарязана на няколко парчета, свинското ухо и кървавицата. Заливат се с вода и се варят на тих огън.

Към края се прибавят сушените червени пиперки и се овкусяват с подправки на вкус.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: