Изсушен зелен фасул със сланина

Фифи
Фифи
Новак
13/01/2013
Приготвяне15 мин.
Готвене60 мин.
Общо75 мин.
Порции3-4
Сготви+1 точка
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо1 192
  • Преглеждания за месеца14
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментари1 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5

Необходими Съставки

  • зелен фасул - изсушен 500 гр.
  • сланина - 200 гр.
  • свинско месо - 1 бр. свински крака + свински уши - 1 бр.
  • кървавица - 200 гр.
  • червени чушки - сушени 8 бр.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фасулът се измива добре с топла вода. Кракът и ухото се изкисват в хладка вода. Сланината се измива, но не се кисне във вода.

В по-голяма тенджера се слага фасулът, а над него се прибавят свинският крак, сланината, нарязана на няколко парчета, свинското ухо и кървавицата. Заливат се с вода и се варят на тих огън.

Към края се прибавят сушените червени пиперки и се овкусяват с подправки на вкус.

Рейтинг

5 2
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
25.11.2018 18:21
любимата ми рецепта от баба
2
0