ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Карантия»Свински дроб на фурна с карамелизиран лук

Свински дроб на фурна с карамелизиран лук

Росица ПетроваРосица Петрова
Копирайтър
1998933k79
Свински дроб на фурна с карамелизиран лук
Снимка: Росица Петрова
1 / 3
08/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
Порции3

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете свинския дроб на по-едри парчета.

Поръсете със содата и разбъркайте. Оставете да престои половин час. След това измийте добре и отцедете.

Смесете брашното с по 1 кафена лъжичка къри и черен пипер. Разбъркайте добре.

Оваляйте всяко парче дроб в брашното.

На дъното на йенски съд с капак сложете част от олиото.

Наредете дроба, полейте с останалото олио и сложете да се пече в загрята фурна на 200 градуса за 20 минути под капак.

През това време пригответе карамелизирания лук, който предварително сте нарязали на полумесеци.

Загрейте олиото и маслото и запържете лука до омекване, като бъркате периодично.

Щом лукът омекне, прибавете подправките, както и сол на вкус.

Накрая добавете захарта и бъркайте, докато лукът се карамелизира.

Прибавете го към запечения дроб и върнете във фурната за още 10 минути.

След изпичане, ако е необходимо, посолете с малко сол.

Поднесете свинския дроб на фурна с карамелизиран лук топъл със свежа салата по избор.

Добър апетит!

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: