ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Пилешко месо»Пияни пилешки бутчета в плик

Пияни пилешки бутчета в плик

Пияни пилешки бутчета в плик
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
07/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
120 мин.
Порции
2
"Пригответе си за една невероятно апетитна вечеря с пияни пилешки бутчета"

Необходими Продукти

  • пилешки бутчета - 2 бр.
  • картофи - 3 - 4 бр.
  • моркови - 1 бр.
  • лук - 1/2 глава
  • гъби - 1/2 буркан - мариновани
  • чесън - 2 скилидки
  • подправка за пиле - 2 с.л.
  • бяло вино - 1 к.ч.
  • масло - 20 г
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилешките бутчета се овкусяват със готовата подправка. Картофите се обелват и се нарязват на кубчета.

Моркова на шайби, а лука на полумесеци. Сипват се в купа и се посоляват. Кравето масло се разтопява и се намазват бутчетата.

Взема се плик за печене на пиле и се изсипват зеленчуците. Отгоре се поставят бутчетата. Налива се виното и пликът се завръзва.

Надупчва се с игла от горната страна да излиза част от парата.

Поставя се във подходяща тава и се пекат на 200 градуса до зачервяване - час и половина.

Пияните пилешки бутчета в плик са готови.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: