Крем - супа от червена леща

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
31
17k
26/11/2007
"Нежен вкус, който гали небцето!"
Приготвяне15 мин.
Готвене30 мин.
Общо45 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо36 334
  • Преглеждания за месеца90
  • Преглеждания за седмицата13
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Зеленчуците се нарязват на малки парченца и се слагат да се варят без лещата, понеже тя увира много бързо. Малко преди да са готови се прибавя лещата и сол на вкус.

През това време в малко олио се запържва чесънът и след като се зачерви се прибавя кимионът и се прибавя към супата . Пасира се в блендер като изстине.

Сервира се с кротони.

Незалепваща алуминиева тенджера с капак 26 см
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Незалепваща алуминиева тенджера с капак 26 см
42.99 лв.
Виж ››

Очарователна алуминиева тенджера, която освен с външния си вид, ще спечели сърцето ви и с многото предимства пред другите съдове. Има удобни термоизолиращи дръжки за лесно пренасяне, двойно дъно, огнеупорен капак и незалепващо покритие. Сигурни сме, че вече си я представяте във вашата кухня. Тенджера с незалепващо покритие е тенджера мечта!

Рейтинг

5 3
4 4
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Албена Асенова
Крем супите са ми слабост.
1
0
Monika Ivanova
Monika Ivanova
16.05.2016 17:43
по-бързо ли се сварява от обикновената леща?
0
0
К К
К К
16.05.2016 21:05
Да за около 20 минути е готово!
0
0
К К
К К
15.05.2016 01:55
Не съм опитвала на супа, но много ми допада! Браво!
0
0