Кифлички с халва

Адела Петрова
Адела Петрова
Новак
23/10/2013
Приготвяне25 мин.
Готвене35 мин.
Общо60 мин.
Порции5-6
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо3 262
  • Преглеждания за месеца5
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг4.8 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отделете жълтъка на 1 яйце и го оставете за намазване. Останалите яйца разбийте със захарта на пищна пяна. Брашното се пресява заедно със содата и се изсипва в дълбок съд. В средата му се прави кладенче, в което се изсипват разбитите яйца, олиото и киселото мляко.

От продуктите се замесва меко тесто, което се разделя на 4 топки. Всяка топка се разточва на тънка кора и се разделя на 8 триъгълника. В широкия край на триъгълниците се слага по малко халва, след което се навиват на кифлички.

Готовите кифлички се подреждан в предварителна намазнена тава. Намазват се с разбит жълтък и се пекат около 30-35 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.

Рейтинг

5 3
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар