ezine.bg»Рецепти»Предястия»Брускети»Чеснови брускети

Чеснови брускети

Албена АсеноваАлбена Асенова
Ветеран
6463k2k4751
Чеснови брускети
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
02/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Готвене7 мин.
Общо17 мин.
Порции4
"Апетитни чеснови брускети, на които им липсва само една вкусна домашна разядка - и там се включвате вие"

Необходими Продукти

  • франзела - 1бр.
  • краве масло - 100 г
  • сол
  • чесън - 1 скилидка
  • пресен чесън - 2 стръка
  • пресен магданоз - 5 стръка
  • копър - 6 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Кравето масло се оставя да омекне на стайна температура.

Прибавя му се сол на вкус, счуканите скилидка чесън и бялата част на пресният чесън.

Зелената част заедно с пресния магданоз и копър се нарязват на ситно и също се прибавят в купата с омекналото масло.

С помощта на лъжица всичко се обърква до еднородна кремообразна смес.

Франзелата се нарязва по диагонал на филийки и всяка филийка се намазва с овкусеното краве масло.

Брускетите се нареждат в тава, покрита с хартия за печене, след което се поставят във фурна загрята на 190°C.

Пекат се от 5 до 7 минути или докато леко се зачервят.

Сервират се още топли чеснови брускети.

Рейтинг

5 4
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: