Фалафели

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3126k
Фалафели
22/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Готвене
25 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4-5
"Ето рецептата за най-вкусните фалафели и да не сме ви видели повече на опашката пред дюнерите!"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нахутаът се накисва от вечерта в хладка вода, за да набъбне. На сутринта се отцежда от водата. Смесва се с магданоза, смлян сух кориандър, почистени от семената чушки, чесън на прах и почистените и едро нарязани моркови. Всичко се смила на твърда паста, подправя се с черен или бял пипер и се прибавя 1 бакпулвер

Омесва се добре, оформят се кюфтенца, които се пържат в много мазнина без да се овалват в брашно.

Готовите фалафели се отцеждат от излишната мазнина върху готварска салфетка. Поднасят се топли с хумус.

Рейтинг

4.4
510
44
32
21
10
Дай твоята оценка: