ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Наложен тутманик със мас и сирене

Наложен тутманик със мас и сирене

Наложен тутманик със мас и сирене
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
01/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
160 мин.
Порции
6
"Вкусен тутманик със сирене и мас, който е чуден за сутрешна или следобедна закуска"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря в част от водата заедно със захарта. Прибавя се брашно да се получи гъста каша.

Разбърква се добре и се остава на топличко да втаса.

Другите течни съставки (без мазнините) се смесват и с пресятото брашно и втасалата мая се замесва меко тесто.

Остава се в купа покрито с кърпа да втаса. Като удвои обема си, се разделя на 6 питки.

Мазнините се смесват и се разтопяват. Потапят се питките в мазнината и се разтеглят колкото дъното на тавата. Поставя се първата питка.

Върху нея се поръсва натрошено сирене и 2-3 лъж. от мазнината.

Така се разтеглят и останалите. Върху последната не се слага нищо. Нарязва се на квадрати и се остава за 20 мин да втаса.

Намазва се със разбития жълтък и се полива с останалата мазнина.

Може тутманикът да се поръси със семена.

Печете наложен тутманик със мас и сирене се на 180°C -35-40 мин

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: