Зелен фасул

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k6k3228k
Зелен фасул
20/05/2009
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
55 мин.
Порции
3-4
"Ще ви изненадаме със зелен фасул, какъвто не сте опитвали досега - крехък и ароматен"

Необходими Продукти

  • лук - 2 глави
  • чесън - 6 скилидки
  • зехтин - 4 с.л.
  • канела
  • черен пипер - 1/ 2 ч.л.
  • мента - изсушена
  • домати - 4 бр.
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • зелен фасул - 600 гр.
  • бульон - телешки 150 - 200 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В тиган се сгорещяват зехтина и в него се запържва ситно нарязания лук. Като поомекне, се добавят счуканите скилидки чесън. След 3 мин. , се поръсва със щипка канела, черен пипер и изсушена мента. Добавят се доматите, нарязани на кубчета, сол, 2 с. л. пресен лимонов сок и полусварения зелен фасул. Всичко се залива с телешки бульон.

След като кипне, ястието се оставя да се задушава под капак на тих огън до готовност.

Рейтинг

4.6
54
43
30
20
10
Дай твоята оценка: