ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пастети»Пастет от червена леща

Пастет от червена леща

Стоянка  РусеноваСтоянка Русенова
Ветеран
9023k7k2k6
Пастет от червена леща
Снимка: Стоянка Русенова
1 / 6
28/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
30 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Продуктите, които подбрахме за теб

Начин на приготвяне

Червената леща поставяме в тенджера с водата и оставяме да ври за около 15 минути .

След като премахнем, оставяме да се охлади.

Почистваме орехите, поставяме ги в тавичка и запичаме за кратко време във фурната.

След като изстинат, ги поставяме в блендера, добавяме, маслините, скилидката чесън, зехтина и пасираме.

След като сме пасирали всичко, към тях добавяме сварената червена леща, кимиона, лимоновия сок и солта и отново пасираме.

Получава се гладък зеленчуков пастет, която прехвърляме в купа и тогава поливаме със зехтина пастета червена леща.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: