ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Крамбъл»Класически Ябълков Крамбъл

Класически Ябълков Крамбъл

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8042k15k656
Класически Ябълков Крамбъл
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2ВИДЕО
27/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • ябълки - 3
  • ром - 2 - 3 с.л. (или десертно бяло вино)
  • царевично брашно - 2 с.л. фино (нишесте)
  • захар - 100 грама
  • брашно - 160 грама
  • овесени ядки - 4 с.л.
  • масло - 100 грама студено
  • канела - 1 ч.л. или на вкус
  • ванилова захар - 8 - 10 грама
  • лимонов сок - 3 с.л. прясно изцеден
  • сладолед - за гарниране, ванилов или сметанов
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете ябълките и ги нарежете на фини парченца или филийки. За да не потъмняват, поръсете ги с лимоновия сок и разбъркайте заедно с канелата, рома и 4 лъжици от захарта.

Разстелете ябълковата смес в намазнена с масло тавичка с диаметър 20 см.

Пресейте в купа брашното и го смесете с филираните овесени ядки, захарта и ваниловата захар. Добавете вътре нарязаното студено масло и започнете да втривате с пръсти до получаване на трохи.

Приберете сместа в хладилник, а междувременно загрейте фурната на 180 градуса.

Сипете получените маслени трохи върху ябълките и заравнете, но не приглаждайте твърде много, защото крамбълът трябва да има по-рошав вид.

Изпечете сладкиша за 30 минути или до получаването на златист загар.

Поднесете охладения (леко топъл) крамбъл с топка сладолед.

Класическият Ябълков Крамбъл е готов.

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: