Домашна пилешка яхния

23/10/2013
Василия Петрушанова
отВасилия ПетрушановаНовак
  • Приготвяне25 мин.
  • Готвене40 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции5-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо2 695
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте олиото и запържете до зачервяване пилешките бутчета или гърди. Извадете ги, приберете ги на топло, а в мазнината от пърженето сложете ситно нарязаните лук, моркови, и целина. Оставете зеленчуците да се задушат за 10 минути и добавете и нарязаните на кръгчета чушки.

Когато зеленчуците омекнат, добавете брашното, поръсете със сол и черен пипер и разбъркайте добре. Запържете още 1 минута и добавете нарязаните на кубчета домати и 700 мл гореща вода.

Сложете в ястието дафинови листа и черен пипер на зърна и кипнете. Върнете обратно бутчетата/гърдите и задушавайте около 30-35 минути.

Преди поднасяне поръсете обилно с магданоз и чубрица.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар