Постни сарми от лапад

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Дарт Вейдър
1k
5k
34
17k
30/10/2011
"Изключителен деликатес, за чието приготвяне ще ви трябват сръчни пръсти и малко търпение "
Приготвяне25 мин.
Готвене50 мин.
Общо75 мин.
Порции30 бр.
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо19 305
  • Преглеждания за месеца21
  • Преглеждания за седмицата4
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг4.4 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества
Сарми

Начин на приготвяне

Измитите листа се попарват за 1-2 минути и се оставят да изстинат.

Ситно нарязаният лук се задушава в олио заедно с настъргания морков и ситно нарязаните гъби. Добавя се оризът и леко се запържва, докато стане стъклен. После се долива една ч. ч. вода и се вари, докато оризът поеме течността. Малко преди плънката да се свали от огъня, се добавят подправките.

От листата се завиват сарми и се редят в тенджера. Затискат се с чиния, заливат се с разбитото с малко вода кисело мляко и се варят на слаб огън около половин час.

Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
Приготвяй си тази рецепта с:
Дълбока тава с незалепващо покритие 32 см
23.80 лв.
Виж ››

Металната тава, с която може да готвите във фурна и върху котлон, е точно пред вас. Функционална, практична, удобна. Тава е с незалепващо покритие за още по-вкусни ястия и лесно почистване. Тава-мечта за всяка домакиня!

Рейтинг

5 5
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
veronika
veronika
12.10.2013 07:16
и аз мисля така fg
0
0
Дафи
Дафи
11.05.2013 21:20
Много добре звучат. Ще ги пробвам, но смятам да пропусна киселото мляко.
1
0
fg
fg
21.01.2013 19:45
Те не са постни ако са с кисело мляко, защото под постен се има предвид да няма нищо животинско. Но в днешно време в киселото мляко няма май нищо животинско хаха. Иначе тези сърми са много диетични! :)
0
0