Замразен нахут за директна употреба

Замразен нахут за директна употреба
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
28/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне24 мин.
Общо24 мин.
Порции10
"Винаги може да имате нахут под ръка за различни рецепти - просто вижте как да го приготвите"

Необходими Продукти

  • нахут - 1 кг
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Отворете нахута и го изсипете в голяма купа или две по-малки.

Налейте вода до горната част на съда. Оставете така за 24 часа.

Сменяйте водата на всеки 3-4 часа. Оцветява се в оранжево, но това да не ви притеснява, нормално е.

На следващия ден излейте всичката вода, измийте и оставете в гевгир да се отцеди.

Разпредете в найлончета, затворете и оставете в хладилника.

Така приготвения нахут ще ви спести много време. Направо вадите замразения нахут за директна употреба и готвите.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: