Ezine.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Яйчена разядка-пастет

Яйчена разядка-пастет

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8832k17k
Яйчена разядка-пастет
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
8 мин.
Общо
18 мин.
Порции
2

Необходими продукти

  • яйца - 3
  • синьо сирене - 60 грама
  • репички - 2 - 3
  • крема сирене - 50 грама
  • кисело мляко - 2 с.л. с връх, цедено, овче
  • чесън - 1 - 2 скилидки
  • копър - 1 ч.л. сушен
  • черен пипер - 2 щипки или на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете яйцата за 6-8 минути, отброени от момента на завирането на водата. Нарочно ще останат рохки, така пастетът е по-кремообразен.

Сложете в блендер крема сиренето, цеденото мляко и синьото сирене. Добавете обелените яйца и с няколко оборота смелете до получаването на гладък яйчен пастет.

Опитайте и ако вкусът на синьото сирене е много силен, добавете още малко крема сирене. Също така може да добавите подправки по ваш вкус.

Поднесете разядката с крекери или препечени филийки. Също така може да се използва като пълнеж при приготвянето на солени кошнички или воловани.

Гарнирайте с репички за още повече свежест.

Яйчената разядка-пастет е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: