Линцеров пай

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Дарт Вейдър
1k
2k
4k
Линцеров пай
23/10/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции8-10 парчета
"Ценителите на вкусните сладкиши ще разберат какви чувства изпитваме, гледайки този линцеров пай"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Всички продукти, с изключение на конфитюра и 1 яйце замесваме на тесто. Малко повече от половината тесто разстиламе в намазана с масло и поръсена с брашно форма за торта и намазваме с конфитюра.

Останалото тесто оставяме отгоре във вид на решетка или охлюви. Тортата намазваме отгоре с яйце и печем в умерено силна фурна около 40 мин.

Вместо конфитюр можем да използваме ситно нарязани фурми, стафиди, орехи или бадеми, пудра захар, яйце и ром.

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка: