Пилешки бутер пай

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Новак
102054613
Пилешки бутер пай
Снимка: TanyaGyurova
1 / 2
08/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
55 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо сварете пилешкото филе, като ароматизирате водата с няколко дръжки магданоз и зърна черен пипер.

Задушете нарязания лук. Щом почти омекне, добавете към него наситнения бекон и сметаната. След това прибавете и свареното месо - нарязано. Разбъркайте добре, овкусете със сол и пипер, сипете каперсите.

Свалете от котлона и добавете нарязаното топеното сирене. Разбъркайте и оставете сместа леко да се охлади.

Извадете бутертестото и го разстелете върху плота. Направете разрези от двете му страни като ленти с ширина 2 см. Сложете хартия за печене в тава и сложете бутертестото отгоре.

Сипете половината от сместа, разстелете я леко в средата на тестото - така че лентите да си останат.

Завийте соления пай като плитка - редувайки лентите, които са отстрани.

Разбийте яйцето и намажете отгоре.

Печете в загрята на 180 градуса до златисто. С втората опаковка бутертесто и останалата плънка процедирайте по същия начин.

Пилешкият бутер пай е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: