Вратни пържоли с гъби на фурна

ЗорицаЗорица
Новак
51
152
4k
6
Вратни пържоли с гъби на фурна
Снимка: Зорица
1 / 2
25/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне10 мин.
Сготви60 мин.
Общо70 мин.
Порции6
"Как да нахраните любимия мъж? - С вратни пържоли с гъби на фурна"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете лука и гъбите, нарежете ги на филийки. Наситнете чесъна и намажете с масло дъното на йенска тавичка.

Овкусете добре пържолите със сол и прясно смлени розов, бял и черен пипер. След това с помощта на четка намажете всяка пържола с майонеза.

Във формата сложете ред пържоли, а между тях поръсете с нарязаните чесън, лук и гъби.

Следва още един ред пържоли, пак лук, чесън и гъби. Разпределете равномерно маслото между пържолките.

Отстрани внимателно налейте бирата и захлупете йената. Сложете пържолите в студена фурна и загрейте на 180-200 градуса. Печете около час и малко повече.

Приготвени по този начин, пържолите са много сочни и крехки. При сервирането ги полейте с малко от отделилия се сос.

Вратните пържоли с гъби на фурна са готови.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: