ezine.bg»Рецепти»Ястия с Месо»Заешко месо»Печен Заек»Печен заек с разкошен сос в гювеч

Печен заек с разкошен сос в гювеч

ЗорицаЗорица
Новак
83
250
4k
10
Печен заек с разкошен сос в гювеч
Снимка: Зорица
1 / 2ВИДЕО
02/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене100 мин.
Общо120 мин.
Порции6
"Любимото крехко заешко месце, печено, приготвено с разкошен сос - грабвайте гювеча и се захващайте"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Имайте предвид, че ако ползвате предварително замразено заешко, месото ще е още по-крехко.

Нарежете заека на порции, които прехвърлете в подходящ съд. Залейте със сока от киселите краставички. Покрийте и остаете да престои поне 12 часа, най-добре повече.

След като месото е мариновано, отцедете и го намажете със смес от пресования чесън, топеното сирене, сметаната, майонезата, сол и пипер.

Намажете дъното на глинен съд с 1-2 лъжици от майонезената смес. Смесете в отделна купа нарязаните зеленчуци - лук, картофи, чушка и моркови. Полейте ги със зехтин, сол и пипер, разбъркайте и прехвърлете в гювеча.

Върху зеленчуците наредете заешкото и добавете останалата майонезена смес. Покрийте гювеча с фолио, след което сложете капака.

Печете заека на 250 градуса за първия час. След това махнете капака и фолиото, намалете фурната и печете още 30-тина минути до хрупкава коричка.

Печеният заек с разкошен сос в гювеч е готов.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: