Пандишпанови пасти с маскарпоне

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
360
1k
1k
218
2
22/01/2021
Приготвяне25 мин.
Готвене30 мин.
Общо55 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо88
  • Преглеждания за месеца6
  • Преглеждания за седмицата1
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

  • пандишпанов блат
  • яйца  - 3
  • захар  - 200 грама
  • какао  - 2 с.л.
  • прясно мляко  - 150 мл
  • брашно  - 300 грама
  • бакпулвер  - 1 ч.л. пълна
  • шоколад  - 30 г
  • олио  - 3 с.л.
  • КРЕМ
  • течна сметана  - 100 грама
  • маскарпоне  - 3 с.л.
  • захарни перли
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата заедно със захарта до получаване на хубав пухкав крем. Сипете млякото и олиото, добавете и течния шоколад.

Смесете сухите съставки, пресейте ги. Постепенно ги прибавете към горната смес, като бъркате непрекъснато. Изпечете сместа за пандишпана в загрята на 180 градуса фурна до готовност - около 30 минути.

Междувременно пригответе крема, като за целта разбиете сметаната на пухкав крем. Прибавете 3 лъжици маскарпоне и пак разбийте.

Разрежете внимателно пандишпана на 2. Разпределете 3/4 от крема между блатовете.

Нарежете пастичките на размери по ваше желание. Другата част от крема сипете в шприц и украсете петифурите.

Пандишпановите пасти с маскарпоне са готови.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар