Пълнени пирожки

29/07/2009
Павлина
отПавлинаНовак
"Баба е вкарала най-вкусната си плънка в тези пирожки, а за нас остана само да си ги хапнем доволно "
  • Приготвяне30 мин.
  • Готвене25 мин.
  • Общо55 мин.
  • Порции15-20 бр.
Сготви+1 точки
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо11 654
  • Преглеждания за месеца42
  • Преглеждания за седмицата0
  • Коментари3 пъти
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

От брашното, жълтъците, маслото, прясното мляко и бакпулвера замесете тесто и оставете да престои.

В това време пригответе плънката: Копривата сварете и отцедете. Сгорещете олиото и изпържете в него ситно нарязания лук, чесъна, копривата. Прибавете брашното и залейте с малко вода. Подправете с босилек и черен пипер. Добавете изварата и свалете от котлона. Разбъркайте добре. Плънката трябва да бъде гъста.

Разточете тестото на кора. От нея изрежете кръгчета. Във всяко поставете от плънката и слепете добре. Пирожките може да изпържите в гореща мазнина или да намажете с яйце и да запечете във фурната.
подобни рецепти тук

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Вальо
Вальо
15.10.2016 14:56
И моята баба едно време ползваше бакпулвер, щото нямаше мая ... ;)
0
0
Стела
Стела
31.07.2013 14:42
Картинката няма нищо общо с продукта!
1
0
Калина
Калина
02.11.2009 09:59
Колко брашно се слага в плънката ?
0
0

Виж всички коментари или напиши такъв