ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Ципура, печена върху морска сол

Ципура, печена върху морска сол

Росица ПетроваРосица Петрова
Копирайтър
2651k3k225
Ципура, печена върху морска сол
Снимка: Росица Петрова
1 / 6
20/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
2
"Изключително сочна и вкусна се получава тази печена рибка"

Необходими Продукти

  • ципура - 2 бр. (около 350 г бр.)
  • морска сол - 500 г
  • лимон - 1 бр.
  • мащерка - няколко стръка прясна
  • бял пипер
  • зехтин - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете ципурата от вътрешностите и люспите и я измийте добре. След това подсушете с домакинска хартия.

Нарежете лимона на шайби.

Поръсете с бял пипер отвън и вътре.

Не е необходимо да слагате допълнително сол. Рибата ще се овкуси достатъчно.

В коремчето на рибата сложете по 1-2 стръкчета прясна мащерка, както и няколко резена лимон.

От едната страна на рибата направете 2-3 по-дълбоко разреза, в които също сложете по парче лимон и мащерка.

Покрийте тава с хартия за печене и върху нея разпределете равномерно морската сол.

Върху солта сложете ципурите.

Загрейте фурната на 200 градуса и сложете да се пече рибата на фурна за около 30 минути.

Ципурата, печена върху морска сол се получи изключително сочна и вкусна.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: