ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Моят царевичен хляб с квас

Моят царевичен хляб с квас

Моят царевичен хляб с квас
Снимка: Тодоринка Бернардова
19/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
120 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
170 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • вода - 200 мл
  • мая - 12 г
  • захар - 1/2 ч.л.
  • сол - 1/2 ч.л.
  • зехтин - 2 с.л.
  • царевично брашно - 100 г
  • брашно - 225 г пшенично
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маята се разтваря във водата и захарта. Сипва се брашно, да стане каша като боза, и се остава на топло да втаса.

Шупналата квас се добавя към останалото брашно, със зехтина и солта и се замесва меко еластично тесто.

Поставя се в намазнена купа и се покрива с кърпа. Остава се да втаса.

След като е готово, се прехвърля в тава с хартия за печене и се срязва отгоре на кръст, за да се изпече по-добре отвътре царевичният хляб.

Пече се на 200°C до готовност.

Изпеченият вкусен царевичен хляб с квас е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: