ezine.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бишкотена Торта»Лека торта с бишкоти и маскарпоне

Лека торта с бишкоти и маскарпоне

TanyaGyurovaTanyaGyurova
Новак
102358517
Лека торта с бишкоти и маскарпоне
Снимка: TanyaGyurova
1 / 2
18/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
8
"Торта с бишкоти и маскарпоне - една страхотна идея за лек десерт"

Необходими Продукти

  • бишкоти - около 2 пакета
  • маскарпоне - 250 - 300 грама
  • заквасена метана - 1 кофичка от 400 грама
  • захар - около 100 грама (може кафява)
  • еспресо - за потапяне на бишкотите
  • какао - около 2 ч.л. за поръсване
  • шоколад - около 50 грама за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете две чашки еспресо и подсладете с 2 лъжички захар. Сипете част от свареното кафе в дълбока чинийка.

Потапяйте всяка бишкота в кафето, но не задържайте прекалено много, за да не се разпаднат.

Редете бишкотите плътно една до друга в подходяща форма за торта. Ако е необходимо, някои бишкоти начупвайте, за да запълните добре основата.

Разбийте маскарпонето със сметаната и захарта до получаване на хубав гладък крем.

Намажете с крема първия ред бишкоти. Наредете втори ред бишкоти.

Намажете бишкотената торта с останалия крем и украсете с какао/настърган шоколад.

Оставете в хладилник да стегне около час.

Леката торта с бишкоти и маскарпоне е готова.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: