ezine.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Ципура на фурна с лук

Ципура на фурна с лук

Ципура на фурна с лук
Снимка: Марияна Петрова Иванова
17/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
2

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете крушата и я нарежете на малки парчета в подходяща купичка за микровълнова фурна. Налейте 1 ч.л. вода и затворете със стреч фолио.

Надупчете леко с нож и поставете в микровълновата на максимална потенция за 2 минути. Извадете и охладете напълно. Отцедете водата от крушата и я пасирайте с майонезата до еднородна смес.

Обелете картофа и го нарежете на тънки колелца. Поставете ги в купа. Нарежете лука на полумесеци. Него също сложете в купата. Сложете зехтина и разбъркайте добре. Застелете тавата на фурната с хартия за печене.

Подредете пласт картофи, като леко ги застъпвате. Отгоре сложете от лука и поръсете с прясно смлян черен пипер. Печете в загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.

Предварително осолената риба, поставете с кожата надолу върху лука и намажете с пасираната майонеза.

Върнете във фурната и печете около 10-15 минути. Извадете ципурата с картофи, поднесете в подходяща чиния и поръсете с шам фъстъка.

Ципура на фурна с лук ще поглези небцето ви.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: