Начин на приготвяне
Обелете крушата и я нарежете на малки парчета в подходяща купичка за микровълнова фурна. Налейте 1 ч.л. вода и затворете със стреч фолио.
Надупчете леко с нож и поставете в микровълновата на максимална потенция за 2 минути. Извадете и охладете напълно. Отцедете водата от крушата и я пасирайте с майонезата до еднородна смес.
Обелете картофа и го нарежете на тънки колелца. Поставете ги в купа. Нарежете лука на полумесеци. Него също сложете в купата. Сложете зехтина и разбъркайте добре. Застелете тавата на фурната с хартия за печене.
Подредете пласт картофи, като леко ги застъпвате. Отгоре сложете от лука и поръсете с прясно смлян черен пипер. Печете в загрята фурна на 200 градуса за около 20 минути.
Предварително осолената риба, поставете с кожата надолу върху лука и намажете с пасираната майонеза.
Върнете във фурната и печете около 10-15 минути. Извадете ципурата с картофи, поднесете в подходяща чиния и поръсете с шам фъстъка.
Ципура на фурна с лук ще поглези небцето ви.
Коментари