ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пандишпанов крем-сладкиш

Пандишпанов крем-сладкиш

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Новак
1253892k105
Пандишпанов крем-сладкиш
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
14/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Най-напред се захващаме с приготвянето на крема за нашия нежен пандишпанов сладкиш.

В тенджера изсипваме прясното мляко, захарта, нишестето и жълтъка. Слагаме на котлона и бъркаме непрекъснато до сгъстяване. Щом стане готов, добавяме ванилията.

В отделен съд счупваме яйцата и ги разбиваме със захарта, най-добро с миксер. Трябва да се получи гъста консистенция.

Брашното пресяваме заедно с бакпулвера. Добавяме солта и ванилията към тях. Малко по малко ги прибавяме към яйчената смес. Разбъркваме с лъжица.

Ще ни трябва продълговата тава, която застиламе с хартия за печене. Вътре изсипваме готовата смес. Разпределяме равномерно. Отгоре изсипваме крема на 6 места (купчини).

Печем лекия сладкиш за 10-12 мин. на 180 градуса във фурна, която предварително сме затоплили.

Щом пандишпановият крем-сладкиш стане готов и изстинал, поръсваме с пудра захар, режем на парчета и поднасяме.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: