Лесен сладкиш с праскови

Elena TodorovaElena Todorova
Новак
921220782
Лесен сладкиш с праскови
16/10/2013
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
6
"Сигурни сме, че плодовите сладкиши са измислени в Рая като награда за нещо, което сме направили както трябва"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото и захарта се разбиват до получаването на хомогенна маса. Прибавят се жълтъците, един по един. Когато жълтъците се усвоят напълно се прибавят и половината брашно.

Другата половина брашно се омесва с белтъците, предварителна разбити на сняг, след което всички продукти се смесват и разбъркват.

Готовото тесто се изсипва в предварително намазнена форма за печене. Отгоре се подреждат прасковите, нарязани на половинки и обезкостени.

Сладкишът се пече в предварително загрята на 170 градуса фурна до получаването на златиста коричка (около 35 - 40 минути).

След охлаждане се поръсва с пудра захар и нарязва на парчета.

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка: