ezine.bg»Рецепти»Основни Ястия»Манджи»Шакшука по турски

Шакшука по турски

Шакшука по турски
Снимка: Марияна Петрова Иванова
1 / 3
11/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6
"Опитвали ли сте шакшука по турски - ако не сте, време ви е"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете лука и го нарежете на дребно.

Сложете 3 с.л. в тиган и запържете лука, чушката на парчета, пресния чесън и лютата чушка (на нея може да махнете семките).

Пържете, докато всичко омекне. Сложете кимиона и червения пипер.

Изчакайте няколко минути и добавете доматите. Сложете сол, разбъркайте и намалете котлона.

Варете манджата, докато изври водата и сосът, се сгъсти.

Натрошете сиренето и счупете яйцата.

Затворете тигана с капак и оставете така, докато се сготви вкусната шакшука.

Изключете, оставете да се охлади и сервирайте шакшука по турски.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: