ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Пилешка Супа»Бабината пилешка супа

Бабината пилешка супа

НикиНики
Новак
2187273k141
Бабината пилешка супа
Снимка: Ники
1 / 3
12/04/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
90 мин.
Порции
1
"Една топла бабина пилешка супичка може да ви излекува от всякакви болежки и настинки"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пилето нарязваме на порции и сваряваме в подсолена вода.

Също така може да го сварите цяло и след като се охлади, да се накъса.

През това време си подготвяме зеленчуците.

Картофите и моркова почистваме, измиваме и нарязваме върху дървена дъска според желания размер, праза нарязваме на колелца.

Свареното пиле изваждаме от тенджерата и прецеждаме бульона.

В друга тенджера слагаме пилешкото месо, зеленчуците, фидето, наливаме бульона и овкусяваме с подправки.

Ако е необходимо, доливаме още вода към пилешката супа.

Варим до готовност, готовата бабина супа отнемаме от котлона.

Сервираме топла бабината пилешка супа с поръсен пресен копър.

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: