Оризов пастет

07/01/2010
Мая
отМаяНовак
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене45 мин.
  • Общо65 мин.
  • Порции2-3
  • Преглеждания общо4 056
  • Преглеждания за месеца4
  • Преглеждания за седмицата4
  • Рейтинг4.3 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете ориза и добре изцедете.

Изчистените и нарязани на дребно гъби и зелен лук запържете в 2 с. л. масло, добавете малко вода и задушете до омекване. Добавете ситно нарязаната шунка и пилешко месо, доматите, доматеното пюре и магданоза. Задушете покрито с капак за около 15 мин. Подправете със сол и черен пипер.

Ако получения сос е много гъст добавете малко вода. Получения сос през сито изсипете в ориза и добре разбъркайте.

Във форма, намазана със масло и поръсена със галета изсипете половината от ориза. Отгоре изсипете месото със гъбите и отгоре останалия ориз. Отгоре поръсете с 2 с. л. краве масло и печете във фурна до златисто.

подобни рецепти тук

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар