Домашен пилешки бульон

Sevdalina IrikovaSevdalina Irikova
Новак
27
115
3k
6
06/01/2021
Приготвяне30 мин.
Готвене240 мин.
Общо270 мин.
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо62
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре пилето. Бульонът ще се получи най-вкусен, ако използвате домашна кокошка/пиле. Махнете всички вътрешности.

Разфасовайте пилето и сложете порциите в голяма тенджера с вместимост 3.5 литра.

Сипете студена вода и варете на бавен огън около час, като старателно обирате събралата се пяна.

Междувременно си почистете зеленчуците и ги нарежете на едро. Добавете ги към врящия бульон, като долеете и още вода.

Овкусете с всички ароматни подправки и треви. Варете на слаб огън още 4 часа. Охладете и прецедете бульона. Част от него си замразете в подходящи съдове, а останалата част може да съхранявате в хладилник до 4 дни.

От разфасованото пиле може да си приготвите фрикасе, супа, кавърма. Към сварените кореноплоди пък добавете малко сварени картофи и пригответе зеленчуково пюре.

Домашният пилешки бульон е чуден!

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар