ezine.bg»Рецепти»Ястия с Яйца»Солено Руло»Яйчено руло с гъби и топено сирене

Яйчено руло с гъби и топено сирене

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8042k15k663
Яйчено руло с гъби и топено сирене
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
24/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
12 мин.
Общо
27 мин.
Порции
2
"Гощаваме близки и приятели с това специално предястие от яйчено руло с гъби и топено сирене"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр. XL размер /или 5 по - малки/
  • нишесте - 1 с.л. с малък връх, натурално
  • прясно мляко - 2 с.л.
  • сол - 2 щипки
  • Плънка
  • топено сирене - 100 г
  • заквасена сметана - 20 - 30 г
  • гъби - 80 г печурки от консерва, мариновани
  • чесън - 1 скилидка
  • лимонов сок - 2 с.л.
  • чери домати - 4 бр.
  • лют пипер - 1 - 2 щипки
  • черен пипер - на вкус
  • Още
  • маруля - 4 листа
  • чери домати - 3 - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

1. Разбийте яйцата до втечняване заедно с прясното мляко, щипка сол и нишестето.

Излейте сместа в правоъгълна тавичка, покрита с хартия за печене, приблизителни размери 30/20 см. При желание за по-дебело яйчено руло, може и по-малки размери тава.

2. Изпечете яйчения блат в загрята на 190 градуса фурна, докато стегне и добие лек загар, около 12 минути.

3. Когато извадите от фурната, хванете краищата на хартията и преместете върху навлажнена кърпа. Завийте на руло заедно с кърпата и оставете за 10 минути.

4. През това време си пригответе плънката за рулото.

Намачкайте топеното сирене със заквасената сметана, пресована скилидка чесън, лимоновия сок и подправките.

Накълцайте на дребно гъбите и чери доматчетата иги овкусете с малко сол, ако желаете.

5. Развийте вкусното солено руло, намажете го с пастата от топено сирене, поръсете с накълцаните гъби и доматки и отново завийте.

6. Поднесете яйченото руло с гъби и топено сирене нарязано на дебели шайби и гарнирано със свежи и хрупкави листа от маруля и още чери домати.

Добър апетит!

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: