ezine.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и Бисквити»Бисквити»Домашни пълнозърнести бисквити

Домашни пълнозърнести бисквити

Ivi  VaccaIvi Vacca
Новак
762491k63
Домашни пълнозърнести бисквити
Снимка: Ivi Vacca
05/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
30 мин.
Порции
25

Необходими Продукти

  • брашно от спелта - 250 г пълнозърнесто 1050 или 650 и др.
  • бадемово брашно - 50 г смлени бадеми
  • яйца - 1 бр.
  • захар - 130 г или мед 90 г
  • олио - 60 мл
  • мляко - 30 мл, топло
  • бакпулвер - 10 г
  • сол - 1 щ.
  • ванилия - 1 п.
  • лимонова кора - от 1 лимон (био)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бисквитите с брашно от спелта са много леки и вкусни бисквити. Брашното им придава уникален вкус, който много напомня на бадеми, дори без да ползвате бадеми.

Те имат хрупкава текстура отвън и мека отвътре. Да ги приготвим!

В купа или планетарен миксер разбийте яйцето със захарта, млякото, олиото, лимоновата кора и ваниловия екстракт (или ванилин). Добавете брашното от спелта, бакпулвера, щипка сол и разбъркайте всичко заедно.

След като сте получили смес, подобна на пясъчното тесто, оформете топчета или цилиндри с дебелина 2 см.

Оваляйте топчетата наполовина в гранулираната захар и след това в бадемовите люспи или само захар, подредете ги в тавичката си за печене, застлана с хартия за печене. Трябва да са не твърде близо, една до друга и печете бисквитките на 180 градуса за около 15-20 мин.

След като станат златни, извадете ги от фурната и ги оставете да се охладят, вашите Домашни пълнозърнести бисквити са готови!

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: