Постен борш

15/10/2013
Маргит Ерменкова
отМаргит ЕрменковаНовак
"Борш за вегетарианци и за всички, които са си дали почивка с малко здравословни пости "
  • Приготвяне20 мин.
  • Готвене55 мин.
  • Общо75 мин.
  • Порции4-6
Сготви+1 точки
Бъди първият сготвил
  • Преглеждания общо16 575
  • Преглеждания за месеца477
  • Преглеждания за седмицата35
  • Рейтинг4 от 5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте мазнината и запържете нарязаните на ивици зеле, лук, моркови и целина. Когато омекнат добавете черния пипер и залейте с 3 л вряла вода.

Варете до омекване. Добавете и нарязаните на кубчета картофи, 1/2 връзка ситна нарязан копър, черен пипер на зърна и дафиновите листа и варете до омекване на картофите.

Последно се добавят консервираните домати и сол на вкус. Оставяте ястието да къкри на котлона още 15 минути. Поръсвате със ситно нарязан копър, добавяте във всяка порция по 1 с.л. сметана и поднасяте.подобни рецепти тук

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Бъди първият, който ще напише коментар