ezine.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Кисело зеле в буркани без варене

Кисело зеле в буркани без варене

Кисело зеле в буркани без варене
Снимка: Ники
06/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Общо
60 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • зеле - 2 средни глави
  • За солния разтвор
  • хималайска сол - фина (2 с.л. на литър вода)
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте зелките и ги накъсайте на средни парчета, които са удобни като за една хапка.

Пълнете зелето в буркани, като стигате до ръба и притискате леко. Залейте със солен разтвор до покриване на зелето.

Здраво завинтете капачките, след което разклатете няколко пъти всеки един буркан.

Съхранявайте на хладно и тъмно място. Всеки ден разклащайте по 1 път, а след около 3 седмици ще имате вкусно кисело зеле.

Не се използва варене и аспирин. Не е необходимо и претакане на зелето, избягва се неприятната миризма.

Киселото зеле в буркани без варене е чудно!

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: