ezine.bg»Рецепти»Предястия»Крокети»Испански крокети с тиквички

Испански крокети с тиквички

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8042k15k598
Испански крокети с тиквички
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
08/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • тиквички - 500 грама
  • прясно мляко - 380 мл
  • лук - 100 грама
  • чесън - 2 - 3 скилидки
  • масло - 20 грама
  • олио - 30 мл (или зехтин)
  • брашно - 100 грама
  • индийско орехче - 2 щипки
  • бял пипер - 2 щипки
  • краве сирене - 170 грама
  • сол - на вкус
  • олио - за пържене
  • За панировка
  • яйца - 2
  • брашно - за овалване
  • галета - за овалване
  • сол - 1 щипка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и чесъна, запържете ги до омекване в олиото и маслото. Прибавете настърганите/смлени тиквички с малко сол, поръсете с малко сол и ги задушете за 12-15 минути.

Сипете брашното и разбърквайте за около 2 минути, след това налейте бавно прясното мляко - бъркайте с телена бъркалка, за да се получи гладка смес. Гответе на умерен огън до хубаво сгъстяване на сместа.

Овкусете с бял пипер, индийско орехче и още малко сол, ако е необходимо. Прехвърлете в подходяща купа готовата смес, смесете я с натрошеното сирене и оставете да се охлади напълно.

Покрийте купата плътно със стреч фолио. След като се охлади сместа я приберете в хладилник за поне 4 часа.

Пригответе си 4 чинии - в едната разбийте яйцата с щипка сол, в другата сипете брашно, а в третата - галета. С намокрени ръце вземайте от добре стегналата смес. Стиснете я в дланта си и с леко отпускане и стискане оформете крокета в продълговата форма.

Овалвайте крокетите първо в брашно, след това в разбитите яйца и накрая - в галета.

Изпържете ги в силно сгорещено олио до хубав златист цвят и хрупкава коричка. Отцеждайте върху кухненска хартия.

Поднесете вкусните крокети с майонезен сос.

Испанските крокети с тиквички са много вкусни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: