Начин на приготвяне
Тази пухкава баница се приготвя изключително бързо и лесно, а резултатът винаги е отличен.
Този път я направих с 2/3 от корите. С останалите винаги може да експериментирате и да си направите нещо сладко. Така от един пакет кори за баница ще имате две различни рецепти.
Намажете малка тава с диаметър около 26 см с олио.
Разстелете корите за баница на работния плот. Заделете две от тях.
Вземете една кора и я поставете в тавата, като я наберете, така че да заеме формата на тавата. Отгоре полейте с малко олио. Така направете и с още 3 кори.
Колкото повече гънки има, толкова по пухкава ще стане баницата. Натрошете сиренето и сложете половината от него. Продължете с още четири кори по същия начин. Сложете и останалото сирене. Върху него наберете останалите две кори.
Другите две, които заделихте, изрежете във фирмата на тавата. Изрезките също разпределете и най-отгоре сложете кръговете.
С остър нож нарежете баницата на осем триъгълника.
Разбийте яйцата и добавете към тях газираната вода, като бъркате непрекъснато.
С тази смес залейте баницата. Върху всяко парче поставете по малко масло. Оставете за 10-15 минути, а през това време загрейте фурната на 180 градуса.
Сложете да се пече в загрята фурна за около 35-40 минути, докато добие златист загар.
Пригответе си голям лист хартия и памучна кърпа.
След като изпечете баницата, поставете върху нея първо хартията, а след това и памучната кърпа. С тяхна помощ я обърнете и поставете върху две купи. Оставете обърната за поне 20 минути.
След това наредете късметите и се насладете на тази пухкава новогодишна баница.
Добър апетит!