ezine.bg»Рецепти»Паста»Класически Макарони Болонезе

Класически Макарони Болонезе

IlariaIlaria
Новак
584
348
33
726
Класически Макарони Болонезе
Снимка: Hristo-Y-Moni
05/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции4

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете макароните до готовност в подсолена вода.

Загрейте 50 мл зехтина и запържете лука докато омекне. Прибавете пресования чесън и наситнения морков.

Пържете още няколко минути, прибавете каймата и я раздробете, за да не остане на бучки. Пържете още 4-5 минути.

Добавете прасираните домати и нарязаната целина, виното и подправките. Сосат се вари на умерен огън 15 минути.

Накрая го овкусете със сол и пипер.

Поднесете макароните, обилно поляти с вкусния сос болонезе и щедро поръсени с пармезан.

Класическите Макарони Болонезе са готови.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: