ezine.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Шкембе Чорба»Класическа Телешка Шкембе Чорба

Класическа Телешка Шкембе Чорба

ЕленаЕлена
Новак
1
4
44
17/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне80 мин.
Готвене60 мин.
Общо140 мин.
Порции6
"Сервирайте готовата шкембе чорба в компания на счукания чесън, смесен с оцета и лютия червен пипер"

Необходими Продукти

  • телешко шкембе - 800 г
  • прясно мляко - 800 г
  • краве масло - 80 г
  • червен пипер - 5 ч.л.
  • брашно - 3 с.л.
  • черен пипер - 1 1/2 ч.л.
  • сол - 6 ч.л.
  • чесън
  • оцет
  • лют червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте добре шкембето и го прехвърлете в тенджера под налягане. Налейте 2-3 литра вода и варете 30-40 минути. Ако искате да си спестите варенето, използвайте бланширано шкембе.

Нарежете на парчета готовото шкембе. Сипете в тенджера 3 литра вода и я кипнете.

Добавете към нея горещото прясно мляко, черния пипер и солта.

В тиган сгорещете маслото. Добавете брашното и червения пипер, разбъркайте и запържете 1-2 минути. След това сипете няколко лъжици от бульона и бъркайте до еднородност.

Изсипете получената запръжка в бульона. Добавете нарязаното шкембе и варете чорбата няколко минути.

Сервирайте готовата шкембе чорба в компания на счукания чесън, смесен с оцета, както и лют червен пипер.

Класическата Телешка Шкембе Чорба е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: