Бирена патица с ябълки на фурна

13/01/2021
Приготвяне30 мин.
Готвене60 мин.
Общо90 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо16
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата2
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • патица - 1 бр. /1.5 кг/, може и 2 от по - малките
  • растителна мазнина - 3 с.л.
  • дижонска горчица - 2 с.л.
  • ябълки - 5 средно големи, малко кисели
  • пушен червен пипер - 1 ч.л.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 едър
  • мащерка - 1 стрък
  • чесън - 5 скилидки
  • бира - 200 мл тъмна
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете добре счукания чесън с горчицата, пушения червен пипер и малко сол. Втрийте добре маринатата в патицата.

Оставете да престои на хладно и да поеме от вкусовете за 2-3 часа.

Нарежете на едро ябълките, моркова и лука. Сложете ги в огнеупорна стъклена тенджера, където се поставя и патицата, предварително напълнена с няколко резена ябълка и мащерката.

Осолете и залейте с бирата и мазнината. Печете патицата на 180 градуса за около час.

Бирената патица с ябълки на фурна е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар