ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Мързелив тутманик в хлебопекарна

Мързелив тутманик в хлебопекарна

Мързелив тутманик в хлебопекарна
Снимка: ChochoD
13/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
180 мин.
Общо
195 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата трябва да са със стайна температура, млякото също трябва е топло.

Изсипете млякото в купата на хлебопекарната. Добавете зехтина и олиото.

Разбийте яйцата и също ги добавете към останалите съставки. Прибавете солта и захарта, а отгоре сипете пресятото брашно. Направете малко кладенче и вътре сипете маята.

Пуснете на основната програма за 2 часа. Щом чуете звуковия сигнал, добавете сиренето на по-едри бучки.

Получава се страхотен тутманик, опитайте.

Мързеливият тутманик в хлебопекарна е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: