Памук кифлички с локум

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Експерт
352
1k
1k
210
2
13/01/2021
Приготвяне35 мин.
Готвене20 мин.
Общо55 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо317
  • Преглеждания за месеца317
  • Преглеждания за седмицата239
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Първо затоплете прясното мляко и разтворете в него сухата мая и 60-80 грама брашно.

Трябва да се образува гладка каша. Оставете я да престои 15 минути, за да се активира маята.

Прибавете и останалите продуки - олио, белтък, щипка сол и брашното. Замесете меко и нелепнещо тесто.

Оставете тестото да втаса половин час и да удвои обема си.

Разточете тестото на кръгла тънка кора. Нарежете я на триъгълници.

В широката част на кората сложете локум и навийте на кифлички.

Намажете кифличките с жълтък и ги изпечете в загрята на 180 градуса фурна за 20-тина минути.

Памук кифличките с локум са готови.

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар