Телешка манджа в тенджера под налягане

Албена АсеноваАлбена Асенова
Новак
47
143
2k
3
Телешка манджа в тенджера под налягане
Снимка: Гери
17/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции6

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте телешкото рагу и го прехвърлете в тенджерата под налягане. Налейте ракия, вода, сол и олио.

Сложете тенджерата на котлона и преди за затворите капака, махнете образувалата се пяна. Ракията се слага, за да се свари по-бързо месото.

След като затворите плътно капака на тенджерата, засечете 30 минути от момента, в който от клапана започне да излиза пара.

Махнете капака, долейте вода и прибавете почистените и нарязани на едро моркови, корен целина и лук.

Щом зеленчуците започнат да омекват, добавете кубчето бульон и нарязаните на едро картофи. Ако искате, може да добавите 3-4 лъжици смлени домати, но това не е задължително.

Щом телешкото варено е почти готово, добавете наситнените листа целина. Овкусете готовото ястие с прясно смлян черен пипер.

Забележка: Ако искате хубав и ароматен бульон, задължително използвайте телешко с кокал.

Телешката манджа в тенджера под налягане е готова.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: