ezine.bg»Рецепти»Палачинки»Меки и ефирни палачинки

Меки и ефирни палачинки

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Новак
8022k15k551
Меки и ефирни палачинки
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
05/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
25 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • кисело мляко - 420 грама гъсто, пълномаслено
  • вода - 1/2 ч.ч.
  • яйца - 2 големи
  • брашно - 190 грама или до постигане на нужната гъстота
  • бакпулвер - 1 ч.л. с връхче
  • сол - 1 щипка
  • захар - 1 щипка
  • масло - или олио за печене и намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разбийте яйцата със солта и захарта. Ако искате, вкусът да е по-солен - добавете повечко сол, ако искате да е по-сладко - добавете повечеко захар.

Разбийте киселото мляко с водата, добавете към яйцата. Пресейте към сместа и брашното с бакпулвера. Разбърквайте с телена бъркалка, за да не се образуват бучки.

Трябва да получите смес, подобна на кексово тесто - малко по-гъста от тази за обикновените палачинки.

Изпечете палачинките в намазнен тиган. Всяка извадена палачинка мажете с масло.

Поднесете със сладък или солен пълнеж.

Меките и ефирни палачинки са чудни!

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: