ezine.bg»Рецепти»Хляб и питки»Лесен безглутенов хляб от лимец

Лесен безглутенов хляб от лимец

Лесен безглутенов хляб от лимец
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 2
28/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
65 мин.
Порции
5
"Вече имате рецепта за домашен безглутенов хляб и може да си хапнете най-спокойно"

Необходими Продукти

  • брашно от лимец - 500 грама пълнозърнесто
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • вода - 400 мл хладка
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. (без връх)
  • хималайска сол - 1 ч.л. (без връх)
  • ябълков оцет - 1 - 2 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното със солта в купа. Отделно угасете содата в оцета и разбъркайте добре.

Добавете киселото мляко и разбъркайте до шупване на сместа. Хубаво е да използвате мляко с висок процент масленост.

Изсипете сместа при брашното и бъркайте с лъжица, като добавяте постепенно водата. Тестото не се меси, защото е по-лепкаво и гъсто.

Изсипете го във форма с хартия за печене и го загладете с мокра ръка или лъжица - така ще се получи гладка коричка на хляба.

Изпечете хляба в загрята на 180-200 градуса фурна около час. Ако искате хлябът да е с по-мека кора, сложете във фурната съд с вода.

Извадете готовия хляб, напръскайте го леко с вода и го завийте с кърпа.

Лесният безглутенов хляб от лимец е готов.

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: