ezine.bg»Рецепти»Баница»Баклава»Класическа баклава с грис

Класическа баклава с грис

ИввИвв
Новак
28702
18/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне25 мин.
Готвене40 мин.
Общо65 мин.
Порции12
"Хапваш две парченца от тази класическа баклава и вече не можеш да спреш, всеки ден ще я правите вкъщи"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наредете в намазнена тава за баклава готовите кори за баница. Всяка една кора поръсвайте с разтопено масло, а през две кори добавяйте и грис. През 5 кори пък поръсвайте счукани на едро орехови ядки.

Наррежете баклавата на квадрати или ромбове и залейте с останалото разтопено масло. Печете в загрята на 180 градуса до порозовяване - около 25 минути.

Пригответе сироп от захарта, водата и прясно изцеден лимонов сок. Варете 10-тина минути и залейте охладената баклава с горещия сироп.

Оставете баклавата в хладилник за един ден, за да попие по-добре и да се смесят ароматите.

Класическата баклава с грис е готова.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: