ezine.bg»Рецепти»Солени Печива»Тутманик»Тутманик в кексова форма

Тутманик в кексова форма

Мария СимоваМария Симова
Копирайтър
206
947
3k
199
2
18/01/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне30 мин.
Готвене40 мин.
Общо70 мин.
Порции7
"Защо да приготвите тутманик кексова форма - защото резултатът е ето такъв"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Пресейте брашното, добавете захарта, солта, разбитото яйце и белтък. Добавете оцета, олиото и предварително затопленото мляко, постепенно замесете меко тесто. Покрийте готовото тесто със стреч фолио и оставете да престои около час или докато удвои обема си.

Междувременно пригответе плънката. За целта разбийте яйцето с киселото мляко. Добавете натрошеното сирене и разбъркайте. Отделно разтопете маслото.

Разделете втасалото тесто на три еднакви парчета, оформете на топки и разточете до получаване на тънки кори. Всяка една кора намажете обилно с разтопено масло и с 1/3 от плънката.

Навийте на руло и нарежете на рулца с ширина 3-4 см. Сложете рулцата в предварително намазнена форма за кекса.

Намажете получения тутманик с масло и разбит с малко олио жълтък. Ако желаете, поръсете със семена.

Включете фурната на 180 градуса и сложете тутманика вътре. Печете около 40 минути или до готовност.

Тутманикът в кексова форма е много вкусен.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: