ezine.bg»Рецепти»Баница»Зелник»Ботевградски Зелник с Праз

Ботевградски Зелник с Праз

ЗорицаЗорица
Новак
1494474k75
Ботевградски Зелник с Праз
Снимка: Зорица
03/02/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Като Ботевградския зелник с праз няма да намерите никъде - рецептата му е само при нас"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете праза от външните листа, след което го нарежете на тънко.

В дълбок тиган загрейте олиото и задушете хубаво праза - трябва да омекне. Поръсете задушения праз с подправки по избор. Разбъркайте и го охладете.

От брашното, малко хладка вода и сол замесете твърдо тесто. Разделете готовото тесто на топки и всяка една разточете на тънка кора.

Поръсете корите с плънката и ги навийте внимателно. Наредете в намазнена тава и поръсете с малко мазнина.

Печете зелника в загрята фурна до готовност. Щом го извадите от фурната, покрийте с кърпа, за да омекне.

Ботевградският Зелник с Праз е готов.

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: